С какво ще запомним този ден?   Като член на ЕС, подкрепящ

...
С какво ще запомним този ден?  
Като член на ЕС, подкрепящ
Коментари Харесай

Проф. Дронзина: Няма причина да каним Митрофанова, но има такава да чуем Зеленски в НС

С какво ще запомним този ден?   

Като член на Европейски Съюз, подкрепящ идеята на Украйна, нямаме никаква причина да каним посланика на страна, която ни е присъединила в листата на неприятелските си страни и имаме всички аргументи да поканим президента на Украйна за видеобръщение пред българските депутати. Останете с подкаст новините с цел да чуете още от коментара на преподавателя по политически науки в Софийския университет проф. Татяна Дронзина.

И още от тематиките, които ще чуете: 

Частичната готовност в Русия съвсем завърши, а финалът й ще бъде след към две седмици. Това разгласи съветският президент Владимир Путин пред публицисти, представен от ТАСС. 222 000 от почти 300 000 души към този момент са мобилизирани, стана ясно от думите му.  " Мобилизацията към този момент завършва. Сега 222 000 души от 300 000 са мобилизирани във формированията на войските. Смятам, че до към две седмици всички мобилизационни действия ще приключат ", сподели президентът. 

Борислав Иванов, който смъкна украинското знаме от постройката на Столичната община, подаде оставка като заместник-председател на Столичния общински съвет. Това разгласи във " Facebook " шефът на столичните общинари Георги Георгиев. Иванов, който е от партия " Възраждане " и оглавява комисията по ред и сигурност в локалния парламент, влезе в постройката на общината маскиран, минавайки през кабинета на кмета Йорданка Фандъкова и заплашвайки, че ще смъкна украинското знаме от фасадата, " когато си изиска ". Според ръководителя на СОС Иванов не е съумял да смъкна украинското знаме, въпреки последният да твърди противоположното. Колегите общинари се сплотиха в желаната оставка на Илиев.

Пламен Константинов е новият селекционер на националния ни тим по волейбол. Решението бе взето с болшинство от Управителния съвет на родната федерация, който през днешния ден се събра в офиса на централата. Константинов ще размени Николай Желязков, който напусна след разочароващото показване на Световното състезание в Полша. Сред другите претенденти бяха досегашния треньор на юношите Мартин Стоев, финландецът Туомас Самелвуо и италианецът Алберто Джуалиани. Константинов има опит с националния тим, като беше отпред сред 2014-а и 2018-а година. Постигна девето място на Световното състезание в края на престоя си, когато договорът му изтече. За спеца обаче следва сложна последваща година, в която България ще взе участие в Лигата на нациите и ще одобри Европейското състезание, а също така и олимпийска подготовка за Игрите в Париж през 2024 година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР